Äntligen fredag igen! Veckans bästa dag om ni frågar mig :) Har ni bestämt vad ni ska äta till middag ikväll ännu? Om inte så får ni här ett bra tips; kycklingrullader. Inspirerad av tidigare oxrullader blev det förra fredagen kycklingrullader istället, och de blev verkligen kanongoda! Egentligen ska man använda tunna kycklingfiléer men jag delade helt enkelt vanliga kycklingfiléer väldigt tunt. Det gick hur bra som helst att dela dem medans de fortfarande var lite frusna. Till rulladerna serverade jag pressad potatis. En kanonrätt till fredagsmyset om man tröttnat på tacos :)
Kycklingrullader
4 portioner
4 kycklingfiléer
120 g bacon
1 finhackad gul lök
2 msk fransk senap
1 dl hackad persilja
5 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk smör
Salt
Svartpeppar
Grillspett
4 kycklingfiléer
120 g bacon
1 finhackad gul lök
2 msk fransk senap
1 dl hackad persilja
5 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk smör
Salt
Svartpeppar
Grillspett
Till servering
Kokt, pressad potatis
Grönsaker
Saltgurka
Gör så här
Strimla bacon
Stek bacon och lök i smör tills det fått färg
Blanda i persilja och senap
Smaka av med salt och peppar
Skär kycklingfiléerna på längden tunt,
så det blir 3-4 delar per filé
Lägg baconblandningen på varje filé
Rulla ihop filéerna
Rulla ihop filéerna
Stick igenom grillspett så de hålls ihop
Salta och peppra
Bryn rulladerna i smör tills de fått färg
Tillsätt vatten och fond
Låt småputtra ca 15 minuter
Ta ur rulladerna
Häll i creme fraiche och grädde i buljongen
Värm upp
Mixa med en stavmixer till en skummig sås
Bryn rulladerna i smör tills de fått färg
Tillsätt vatten och fond
Låt småputtra ca 15 minuter
Ta ur rulladerna
Häll i creme fraiche och grädde i buljongen
Värm upp
Mixa med en stavmixer till en skummig sås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar