torsdag 14 januari 2021

När allt blir som vanligt igen

Trädgårdsfägring - hur ljuvligt låter inte det, nu när vi fått vinter i hela landet... :)
Men visst längtar man tills man kan gå ut i sin trädgård och städa bort allt det vissna och sedan se allt knoppas och växa fram igen för att blomstra i all sin prakt.

 


Som jag skrev om här så blev jag nyfiken på trädgårdsbloggar som jag tidigare följde och en "ny" samlingsplats för nordiska trädgårdsbloggare.
Varje fredag publiceras ett kort inlägg på bloggen Trädgårdsfägring med ett tema för kommande vecka att blogga om. Alla trädgårdsbloggare kan sedan länka sina bloggar till inlägget. Man
får blogga om precis vad man vill bara man bloggar om något trädgårds-eller naturrelaterat.
Tänker att det är en perfekt plattform för trädgårdsintresserade att komma i kontakt med likasinnade och prata trädgård, byta idéer och dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Och även en källa med tips och inspiration för den som själv inte bloggar men som har en trädgård och ett trädgårdsintresse. 
Den här veckans tema är "När allt blir som vanligt igen". Och ska man relatera det till något trädgårdsrelaterat så kommer jag att tänka på att trädgården, särskilt i dessa tider, inte bara är en oas för själen utan också en källa för fysisk träning, som det ju inte blir så mycket av nu när man ska hålla sig till restriktioner och det är vinter.
Vad jag saknar att kunna gå till F&S och till simhallen och träna. Särskilt nu när man inte heller gärna går ut om kvällarna för att promenera. Och det känns i kroppen, vill jag lova! Den är stel, öm och värken börjar smyga sig på allt mer.
Och det är då jag kommer på, eller det vet jag ju redan, att trädgårdsarbete är ju en jättebra träningsform. Som det ju tyvärr inte heller blir så mycket av med den här årstiden. Men jag fick iallafall lite träning häromdagen när jag skottade snö :)
Så, när allt blir som vanligt igen, det första jag ska göra då är att besöka simhallen och mjuka upp stela och trötta leder. Men jag antar att det hinner bli vår innan dess...
Så alltså får jag ta vara på de träningstillfällen som trädgården ger, medans jag väntar.
Och så är det ju en massa andra trevligheter, som att resa, och tid med nära och kära som man vill ta igen när det är möjligt. Men ärligt talat så tror jag aldrig att det blir "som vanligt" igen. Det har gått så lång tid nu så det kommer ta tid att återställa mycket av det som vi tidigare tog för givet, som resor, nöjen och shopping. Dessutom har vi blivit medvetna om hur sårbara vi är och kommer därför att vara mer restriktiva med hur vi träffas och umgås och kommer hitta andra alternativ till var/hur vi jobbar och håller kontakten, tror jag.
Med det sagt så avslutar jag med en länk och bild från en tid när allt var "som vanligt". Då vi kunde resa och
upptäcka världen och träffa folk utan att vara rädda för smitta.


Och gläds åt att jag iallafall har en trädgård att kunna gå ut i när våren kommer. Upptäckte för övrigt att lamporna med timer tändes när det fortfarande var ljus ute igår. Det är ett gott tecken! Vi går mot ljusare tider :) 

Ha det gott och trevlig helg!
Birgitta

10 kommentarer:

  1. Ja, vi er heldige som har en hage å pusle og jobbe i. Kan til og med treffe likesinnede i bloggverdenen :)
    Savner også å gå til den faste treningen. Litt tungt å holde seg i form gjennom vinteren. Resten av året går det helt av seg selv.
    God helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trädgården är verkligen till glädje. Vi får se vintern som en tid för vila och återhämtning och komma igen i vår med nya krafter :)
      Fortsatt trevlig helg till dig med!

      Radera
  2. Det er godt å kunne bo på landet og ha både plassen og muligheten til å få til ting, i alle fall prøve å få til ting. Jeg har lyst til å lage en hagedam, men det er mye jobb så jeg får ta endel andre prosjekter først.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är man intresserad av trädgårdsanläggning så är det fint att ha gott om plats att gå loss på :) För egen del skulle det räcka med en liten täppa och mest odla i krukor. Men det är inte något som direkt intresserar min man, som vill ha stora ytor att gräva och anlägga på. Vi är olika där jag och min man :) Dammen är trevlig men det är en hel del jobb, som du skriver, och den är ännu inte helt klar. Men den håller min rastlös man sysselsatt :)

      Radera
  3. Jag saknar också att kunna gå till simhallen och även om jag inte är där så ofta så är det just friheten att kunna som jag saknar. Roligt att hitta din blogg mat, hälsa och trädgård är mina favoritintressen. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, det är friheten och möjligheten att välja som man saknar.
      Kul att du hittade hit. Välkommen :) Kram till dig med!

      Radera
  4. Jag tror människan i grunden är ett vanedjur och att vi sakta kommer glida tillbaka i det vi var vana vid. Vi ska nog vara glada om var och en av oss klarar av att hålla kvar 1 eller 2 förändringar. Alldeles oavsett så är det härligt att ha en trädgård :)

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du tror inte att ett år av nya vanor sätter sina spår? Där tänker vi nog inte lika men jag är glad att du delade med dig av dina tankar. Ha de! /Birgitta

      Radera
  5. Antingen blir vi fortsatt jätteförsiktiga med hur vi umgås eller så kastar vi oss ut i frihet utan ansvar och lever rövare. Beror förstås på vilken sorts person vi är. Ordet "lagom" känns rätt bra, tycker jag.
    Men du, jag märkte att du har samma problem med bloggen som många andra, att den laddar väldigt långsamt så att jag som skriver min kommentar plötsligt får se den försvinna ut i intet eftersom sidan inte var färdigladdad när jag skrev. Det är något som heter "btikon" som många har på sin blogg (inte att förväxla med bitcoin) som tar tid på sig. Kolla om det är något du kan avinstallera!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du uppmärksammar mig på detta. Ska kolla upp vad jag kan göra åt det. Tyvärr hittar jag inte så mycket info om btikon på nätet, så jag undrar om det verkligen är ett så stort problem för många? Svårt att avinstallera som man inte hittar någon info om.

      Radera