söndag 4 maj 2014

Philadelfiabullar i långpanna

Inom kort vankas det kalas här hemma och då är det perfekt att baka i långpanna
En av mina läsare, Siv, tipsade mig om Philadelfiabullar som smidigt bakas i just långpanna. Tack för tipset Siv :) de kommer säkert uppskattas på kalaset för de blev riktigt goda.
Philadelfiabullar i långpanna
42-48 st

Bulldeg
150 g smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
1 ägg + pensling
1 dl socker
0,5 tsk salt
10-11 dl vetemjöl
Fyllning
150 g smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g philadelfiaost 

Gör så här
Smält smör i en kastrull
Häll i mjölken
Låt det hela bli fingervarmt
 Lös upp jästen i degvätskan
Tillsätt ägg, socker och salt
Blanda i vetemjöl lite i taget
Arbeta in mjölet i degen och knåda en stund
Degen blir ganska lös, 
nästan som en smet och det ska vara så
Låt degen jäsa i 30 minuter
Platta sedan ut degen i en smord långpanna 
Använd lite mjöl på handflatan för degen är väldigt kletig
Gör 42 hål (6x7) eller 48 hål (6x8)
Fördela fyllningen i hålen (drygt en tesked i varje hål)
 
Jäs ytterligare 15 minuter
Pensla med ägg
Strö över pärlsocker
Grädda i 200 grader i 15-20 minuter
Skär den avsvalnade plåtbullen i 42-48 biter)

4 kommentarer:

  1. Sammanträffande! Dom har jag planerat att baka idag :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Där ser man... Om du inte bakat dem förr kan jag lova dig att du inte blir besviken :)

      Radera
  2. Ja, de är verkligen goda, och det doftar gott av vanilj i hela huset, när man bakar dem.
    / Siv

    SvaraRadera