Jag valde att göra tre av Amirs Pintxos, som vi har kalasat på ikväll.
Grunden till alla tre sorterna är baguette skuren i 2 cm sneda skivor, stekta gyllenbruna i lite olivolja med lite salt och peppar och sedan toppade med dessa tre toppingvarianter.
Pintxos med stekta räkor och champinjoner
4 bitar
En näve champinjoner
En näve skalade räkor
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Värm olivoljan i en panna
Stek champinjoner och räkor i hög temperatur
Salta och peppra
Pintxos med sardeller och rökt paprika
4 bitar
4 bitar grillad inlagd paprika (finns på glasburk)
8-12 sardeller
Svartpeppar
Olivolja
Gör så här
Låt paprikan rinna av
Lägg en skiva inlagd paprika och
ett par sardellfiléer på varje brödskiva
Peppra och ringla över olivolja
Italienska pintxos
4 bitar
1 mogen tomat, skivad
1 boll buffelmozarella
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Basilika
Gör så här
Lägg en tomatskiva och
lite buffelmozarella på varje brödbit
Salta och peppra
Ringla över olivolja
Lägg på ett par basilikablad per pintxo
Kall öl till maten känns verkligen som ett måste i värmen.
En Nils Oscar-IPA passade fin, fint...
Eller vatten, går ju också bra!
Ungdomarna har ännu inte förstått tjusningen med smått och gott som plockmat så de gjorde sig istället en varm smörgåstårta som de kalasade på. Funkar ju det med :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar