Chokladkolakakor
ca 40 st
200 g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
1 äggula
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
Glasyr
2 dl florsocker
1-2 msk vatten
1 tsk citronsaft
Gör så här
Vispa samman smör, socker, sirap och äggula
Tillsätt mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver
Låt degen vila kallt i ca 30 minuter
Dela degen i fyra delar
Rulla ut längder lika långa som en bakplåt
Lägg bakplåtspapper på två plåtar
Lägg två längder på varje plåt
Platta till dem lite med handen
Grädda i 200 grader i c 15 minuter
Skär sneda kakor medan de fortfarande är varma
Låt kakorna svalna på plåten
Blanda samman ingredienserna till glasyren
Ringla över glasyren innan du lossar kakorna
Imorgon är det ny vecka och ny receptbok.
Ha en fin söndag så hörs vi i morgon!
Ser galet gott ut. Har inte bakat på evigheter eftersom det varit alldeles för varmt, men nu riktigt längtar jag efter att baka både bröd och kakor. Liza
SvaraRaderaJag trotsade värmen och bakade både kakorna och en krusbärspaj i helgen. Men det var bra varmt i köket ;)
RaderaVilka smarriga kakor! Jag riktigt längtar att baka . Det var ett tag sen sist, får nog ta tag idet hela.
SvaraRaderaKram Erika
Som sagt jag trotsade värmen och tillbringade några timmar i "bastun" i helgen.
RaderaDet var det värt! Kram Birgitta