måndag 29 december 2014

Örtbakad lax med ugnsrostade rotfrukter

Känns verkligen helt ok att bryta av med lite fisk och grönsaker 
nu när man blivit alldeles däst och stinn av all julmat och godsaker.

Örtbakad lax med ugnsrostade rotfrukter
4 portioner

0,5 dl hackad dill
0,5 dl hackad basilika
0,5 dl hackad gräslök
1 dl ströbröd
1 msk dijonsenap
4 msk rapsolja
4 bitar laxfilé à 150 g
Salt
Peppar
Ugnsrostade grönsaker
8 potatisar
1 palsternacka
2 morötter
200 g kålrot
2 msk rapsolja
Salt
Peppar
Sås
3 dl turkisk yoghurt
150 g fetaost
Salt
Peppar

Gör så här
Skala potatis, palsternacka, morötter och kålrot
Skär i stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Blanda rotfrukterna med oljan
Krydda med salt och peppar
Baka i ugn i 225 grader i 30 minuter
Blanda de hackade örterna med ströbröd, senap och olja i en skål
Salta och peppra laxen
Bred på örtblandningen
Lägg laxen på de ugnsrostade rotfrukterna
Baka i ugn i ca 7 minuter
Mixa fetaost och yoghurt till såsen
Smaka av med salt och peppar




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar