Förra helgen bad jag Karin med bloggen Karins kök om tips på mjuka kakor, och hon kom med flera frestande förslag, men det jag föll för och tyckte skulle passa till helgens kalas var chokladkaka med After Eight, och det receptet kommer här.
After Eight - chokladkaka
24 st
3 ägg
2 dl strösocker
1,25 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
150 g smör, smält
Garnering
24 plattor After Eight
Florsocker
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och
rör ner i äggsmeten ihop med smöret
Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 22 x 30 cm
Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 20 minuter
Låt svalna något i formen
Lägg på After Eight-plattorna medans kakan fortfarande är ljummen
Ställ kakan i kylen ca 1 timme
Skär kakan i rutor
Pudra över florsocker före servering
Ser jättegoda ut! :-)
SvaraRaderaTack Karin, de blev riktigt bra :)
Radera