Fisk kan man variera och smaksätta på en massa olika sätt...
Bacon och lök tillhör nog inte de vanligaste smaksättningarna, men är såå gott.
Prova, vet ja'!
Torskgratäng
4 portioner
600-800 g torskfilé
Salt
Vitpeppar
1 pkt bacon, strimlat
4 schalottenlök, finhackad
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 dl gräslök, hackad
1 dl ost, riven
Till servering
Pressad potatis
Riven morot
Gör så här
Lägg torsken i en gratängform
Salta och peppra
Stek bacon och lök
Blanda ihop, grädde, crème fraiche, dijonsenap och gräslök
Tillsätt bacon- och lökfräset
Häll allt över fisken
Strö riven ost över
Gratinera i ugn i 225 grader i 20 - 25 minuter
En annan lite ovanlig smaksättning på fisk är curry
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar