onsdag 11 februari 2015

Torskgratäng smaksatt med bacon- och lökfräs, gräslök och dijonsenap


Fisk kan man variera och smaksätta på en massa olika sätt... 
Bacon och lök tillhör nog inte de vanligaste smaksättningarna, men är såå gott. 
Prova, vet ja'!

Torskgratäng
4 portioner

600-800 g torskfilé
Salt
Vitpeppar
1 pkt bacon, strimlat
4 schalottenlök, finhackad
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 dl gräslök, hackad
1 dl ost, riven
Till servering
Pressad potatis
Riven morot

Gör så här
Lägg torsken i en gratängform
Salta och peppra
Stek bacon och lök
Blanda ihop, grädde, crème fraiche, dijonsenap och gräslök
Tillsätt bacon- och lökfräset
Häll allt över fisken
Strö riven ost över
Gratinera i ugn i 225 grader i 20 - 25 minuter




En annan lite ovanlig smaksättning på fisk är curry


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar