Förra veckan åt vi pannacotta toppad med daim,
den här veckan valde jag en lite sundare variant på pannacotta
med äppelkompott istället, men det fina med det här receptet är
att pannacottan görs med gelésocker och matlagningsgrädde.
Vilket innebär att man slipper balta med gelatinblad i blöt
och att pannacottan är något kalorisnålare :)
och att pannacottan är något kalorisnålare :)
Pannacotta
4 portioner
5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl gelésocker multi
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Värm grädden och rör ner socker och vaniljsocker
Häll upp i portionsskålar
Ställ i kylen i 1 timme
Äppelkompott
2 äpplen
Smör
Socker
Kanel
Gör så här
Skala och skär äpplena i bitar
Fräs dem i smör
Smaka av med socker och kanel
Härligt väder vi har idag! Ska ge mig ut i trädgården en sväng och kolla av läget i rabatterna. Det händer mycket nu, och det går snabbt. Sen ska jag bege mig in till stan för lite shopping och besök hos frissan. Önskar er en härlig lördag!
GOTT! : )
SvaraRadera