Som sagt, äntligen är det rabarbersäsong och vi kan frossa i rabarber,
och medans min jakt på rabarber i maten fortsätter
så bakar jag en rabarberkaka med mandelmassa.
Rabarberkaka med mandelmassa
3 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
0,75 tsk kardemumma
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
100 g riven mandelmassa
3 st rabarberstjälkar
Klick smör
0,75 msk socker
0,5 tsk kanel
Gör så här
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Smält smöret och rör i mjölk och malen kardemumma
Blanda ner smörblandningen i äggsmeten
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och vänd ner i kaksmeten
Tillsätt mandelmassan
Skala rabarbern och skiva den i 1-2 cm bitar
Stek den mjuk i smör, socker och kanel
Häll smeten i en smord och bröad form
Fördela den stekta rabarbern i smeten
Grädda i 175 grader i ca 25-30 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar