Gårdagens lunch blev en matig sallad med varmrökt lax, sparris, surdegskrutonger och en god dressing.
Lättlagad sommarmat!
Matig sommarsallad med varmrökt lax
2 portioner
ca 200 g varmrökt lax
1 knippe sparris
1 avokado
2 ägg, kokta
Blandad sallad
Blandad sallad
Dressing
0,5 msk dijonsenap
0,5 msk äppelvinäger
0,5 msk flytande honung
0,25 dl olivolja
0,25 dl olivolja
Salt
Peppar
Surdegskrutonger
50 g surdegsbröd, i bitar
0,5 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta, finhackad
Smör till stekning
Gör så här
Vispa ihop senap, honung och vinäger till dressingen
Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du vispar
Smaka av med salt och peppar
Ställ svalt
Smält smöret till krutongerna på medelvärme
Rör i vitlök och persilja
Fräs krutongerna långsamt i vitlökssmöret tills de är frasiga, ca 10 minuter
Vänd ofta
Salta lätt och låt svalna i pannan
Plocka laxen i bitar
Skala och dela äggen
Vänd sallad, lax, sparris och avokado i dressingen
Fördela på tallrikar
Toppa med krutonger
Servera med kokta ägg
Surdegskrutonger
50 g surdegsbröd, i bitar
0,5 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta, finhackad
Smör till stekning
Gör så här
Vispa ihop senap, honung och vinäger till dressingen
Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du vispar
Smaka av med salt och peppar
Ställ svalt
Smält smöret till krutongerna på medelvärme
Rör i vitlök och persilja
Fräs krutongerna långsamt i vitlökssmöret tills de är frasiga, ca 10 minuter
Vänd ofta
Salta lätt och låt svalna i pannan
Bryt av botten på sparrisen
Stek sparrisen lätt i smör, precis så den får färg
Salta och ställ åt sidan
Kärna ur, skala och klyfta avokadonPlocka laxen i bitar
Skala och dela äggen
Vänd sallad, lax, sparris och avokado i dressingen
Fördela på tallrikar
Toppa med krutonger
Servera med kokta ägg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar