söndag 28 juni 2015

Matig sommarsallad med varmrökt lax, sparris, surdegskrutonger och en god dressing





Gårdagens lunch blev en matig sallad med varmrökt lax, sparris, surdegskrutonger och en god dressing.
Lättlagad sommarmat!







Matig sommarsallad med varmrökt lax
2 portioner

ca 200 g varmrökt lax
1 knippe sparris
1 avokado
2 ägg, kokta
Blandad sallad
Dressing
0,5 msk dijonsenap
0,5 msk äppelvinäger
0,5 msk flytande honung
0,25 dl olivolja
Salt
Peppar
Surdegskrutonger
50 g surdegsbröd, i bitar
0,5 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta, finhackad
Smör till stekning

Gör så här
Vispa ihop senap, honung och vinäger till dressingen
Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du vispar
Smaka av med salt och peppar
Ställ svalt
Smält smöret till krutongerna på medelvärme
Rör i vitlök och persilja
Fräs krutongerna långsamt i vitlökssmöret tills de är frasiga, ca 10 minuter
Vänd ofta
Salta lätt och låt svalna i pannan
Bryt av botten på sparrisen
Stek sparrisen lätt i smör, precis så den får färg
Salta och ställ åt sidan
Kärna ur, skala och klyfta avokadon
Plocka laxen i bitar
Skala och dela äggen
Vänd sallad, lax, sparris och avokado i dressingen
Fördela på tallrikar
Toppa med krutonger
Servera med kokta ägg



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar