Välkommen!

Välkommen!

fredag 3 juli 2015

Fotoutmaning v 27 - botten upp













Upp- och nervänd jordgubbskaka blir mitt bidrag till veckans fotoutmaning, 




för när man vänder den färdiggräddade kakan och tar bort kakformen så, 
häpp, är botten upp.

 Upp-och nervänd kaka

ca 1 l färska jordgubbar, halverade
1 dl farinsocker
50 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl varmt vatten

Gör så här
Bred ut farinsockret i botten på en form med löstagbar kant och klicka ut smöret
Ställ in formen i ugnen i 175 grader, tills smöret smält
Vispa socker och ägg poröst
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål
Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten
Blanda sist i det varma vattnet
Lägg jordgubbarna med den kupade sidan ovanpå farinsockersmöret
Häll smeten över jordgubbarna
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter
Låt kakan stå i formen i ca 5 minuter innan du stjälper upp kakan
Lossa kakan försiktigt med kniv från kanten innan du lossar den löstagbara kanten
När kanten lossas bör du vara beredd på att saft från jordgubbarna rinner ut, 
så se till att ha ett fat under kakan
När kanten lossats och saften runnit ut är det dags att vända kakan
Lägg det fat som kakan ska serveras från över kakan 
Vänd nu kakan och lossa försiktigt kakformens botten
Jag valde att servera en kula glass till min kaka 
men en klick grädde eller vaniljkesella passar fin,fint det med

Blir du nyfiken och kanske själv vill delta i Fröken Fotos fotoutmaning, 
för info - klickar här
För att se fler bidrag på veckans tema - klicka här 


Nu ska jag ut och ta vara på den härliga sommaren!
Må så gott i sommarvärmen!

11 kommentarer:

  1. Oj, häftigt, aldrig sett förut! Ser smaskens ut :)
    /Lisa
    majamyra.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min egen variant avTarte tatin, en fransk upp- och nervänd fruktkaka. Smakade kanoners :)

      Radera
  2. Låter gott! Jag har gjort liknande med ananas och det var jättegott. Får testa detta med.

    Tack för pepp på mitt inlägg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Funkar nog bra med vilken frukt som helst! Må så gott!

      Radera
  3. Men så fiffigt! Snyggt och säkert smaskens också! Måste testas vid tillfälle!!

    SvaraRadera
  4. Härligt bidrag. Ser supergod ut. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  5. Så läcket tolkning av temat! Gott!

    Kram kram Malin

    SvaraRadera