tisdag 21 juli 2015

Jordgubbs- och melongazpacho


Bär man aldrig får nog av - jordgubbar. Bäst att passa på så länge de finns kvar.

Jordgubbs- och melongazpacho
4 portioner

Soppa
ca 200 g jordgubbar, delade
1/4 liten vattenmelon, fruktköttet i mindre bitar
1-2 vitlöksklyftor, rivna
1 röd chilifrukt, i mindre bitar
0,5 dl blad av citronmeliss
1 nypa salt
Tillbehör
1 liten rödlök, finhackad
ca 10 cm gurka, fint tärnad
4-6 jordgubbar, tärnade
ca 100 g fetaost, smulad

Gör så här
Mixa alla ingredienser till soppan
Smaka dig fram och öka ev mängden chili el salt 
beroende på hur söt/het du vill att soppan ska vara
Servera gazpachon med tillbehören

God, svalkande fresh food
Funkar fint både till lunch och som förrätt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar