Perfekt tårta till påsk.
Antingen gör man tårtan med två stora bottnar
eller som jag en högre tårta med 4-5 mellanstora bottnar.
eller som jag en högre tårta med 4-5 mellanstora bottnar.
Det här kladdkakereceptet blir 1 stor botten, springform (ca 25 cm)
eller 4-5 mellanstora (12-15 cm)
Kladdkaka
200 g smör
3 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
Gör så här
Smält smöret och låt svalna
Tillsätt sockret och ett ägg i taget
Rör om väl
Sikta ner resterande ingredienser
Rör om väl och häll upp i springform
För att lättar få loss kakan kan du klämma fast ett bakplåtspapper i botten
Grädda i 180 grader i ugnens nedre del,
stor kaka i ca 25 minuter och mellanstora i ca 15 minuter
stor kaka i ca 25 minuter och mellanstora i ca 15 minuter
Kakan ska vara lagom dallrig i mitten när du tar ut den
Chokladfrosting
3 dl vispgrädde
400 g naturell färskost
2-3 dl florsocker
2 dl kakao
1 msk vaniljsocker
Gör så här
Vispa ihop samtliga ingredienser till en fluffig kräm
Söta efter eget tycke och smak
När bottnarna svalnat;
Fyll tårtan med tunna lager marmelad, sylt eller rårörda bär (ca 2 dl) och frosting
Stryk ut frosting jämnt över hela tårtan
Spritsa resten runt eller på tårtan
Garnera med bär, frukt, godis, strössel eller riven choklad
Receptet kommer från bloggen Susannes skafferi
Chokladfrosting
3 dl vispgrädde
400 g naturell färskost
2-3 dl florsocker
2 dl kakao
1 msk vaniljsocker
Gör så här
Vispa ihop samtliga ingredienser till en fluffig kräm
Söta efter eget tycke och smak
När bottnarna svalnat;
Fyll tårtan med tunna lager marmelad, sylt eller rårörda bär (ca 2 dl) och frosting
Stryk ut frosting jämnt över hela tårtan
Spritsa resten runt eller på tårtan
Garnera med bär, frukt, godis, strössel eller riven choklad
Receptet kommer från bloggen Susannes skafferi
Låter smarrigt. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRadera