tisdag 22 mars 2016

Chokladtårta till påsk

Hittade denna smarriga chokladtårta med kladdkaksbottnar i arkivet. 
 Perfekt tårta till påsk.

Antingen gör man tårtan med två stora bottnar 
eller som jag en högre tårta med 4-5 mellanstora bottnar. 



Det här kladdkakereceptet blir 1 stor botten, springform (ca 25 cm)
eller 4-5 mellanstora (12-15 cm)

Kladdkaka

200 g smör
3 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt

Gör så här
Smält smöret och låt svalna
Tillsätt sockret och ett ägg i taget
Rör om väl
Sikta ner resterande ingredienser
Rör om väl och häll upp i springform
För att lättar få loss kakan kan du klämma fast ett bakplåtspapper i botten
Grädda i 180 grader i ugnens nedre del
stor kaka i ca 25 minuter och mellanstora i ca 15 minuter
Kakan ska vara lagom dallrig i mitten när du tar ut den

Chokladfrosting

3 dl vispgrädde
400 g naturell färskost
2-3 dl florsocker
dl kakao
1 msk vaniljsocker

Gör så här
Vispa ihop samtliga ingredienser till en fluffig kräm
Söta efter eget tycke och smak

När bottnarna svalnat;
Fyll tårtan med tunna lager marmelad, sylt eller rårörda bär (ca 2 dl) och frosting
Stryk ut frosting jämnt över hela tårtan
Spritsa resten runt eller på tårtan
Garnera med bär, frukt, godis, strössel eller riven choklad

Receptet kommer från bloggen Susannes skafferi

1 kommentar: