Inget påskbord utan sill och den här varianten med matjessill är riktigt god.
Matjessill med picklad rödlök och brynt smör
4 portioner
ca 400 g matjessill
1,5 dl rumsvarmt vatten
1 dl strösocker
0,5 dl ättiksprit
3 små rödlökar
75 g smör
2 hårdkokta ägg
Gräslök
Gör så här
Blanda vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp
Skär löken i tunna ringar
Lägg i lagen och marinera minst 30 minuter
Smält smöret i en kastrull
Låt stå kvar på värmen tills smöret slutat skumma och doftar nötigt
Skär sillen i nitar
Hacka äggen
Lägg sill, ägg och lök på ett serveringsfat
Skeda över det brynta smöret och garnera med gräslök
Ägg får man väl också anse vara ett måste...
4 portioner
2 ägg
0,25 dl vispgrädde
0,5 msk smör
Salt
Peppar
25 g röd kaviar
Gräslök
Gör så här
Knäck äggen försiktigt för skalen ska bli serveringsskål
Häll upp ett av äggen i en skål
(det andra blir överflödigt)
Skölj de fyra skalhalvorna väl
(det andra blir överflödigt)
Skölj de fyra skalhalvorna väl
Blanda ägget med grädden
Smält smöret i en kastrull och tillsätt äggblandningen under långsam uppvärmning
Rör om tills äggröran blivit krämig
Smaka av med salt och peppar.
Ta fram äggskalen och fyll dem med äggröran
Lägg på lite röd kaviar och garnera med finhackad gräslök
Kyckling i någon form tror jag är vanligt förekommande
runt i kring i stugorna under påsken.
Ett litet urval kycklingrecept ur arkivet som kan passa till påsk.
och kryddig kycklinggryta HÄR.
En påskgul dessert med mango och citron,
Mango- och citronshots
12 bufféportioner
Citrongrädde
3 dl vispgrädde
Rivet skal av 1 citron
4 msk citronsaft
3 msk flytande honung
Mangopuré
225 g fryst mango, tinad
2 färska mangos, finhackat
8 tsk flytande honung
Saft från 1 citron
Mynta
Gör så här
Vispa grädden
Blanda ner citronskal, citronsaft och honung
Mixa den tinade mangon
Blanda i det mesta av den finhackade mangon i purén
Fördela purén i 12 små glas
Klicka/spritsa citrongrädden på mangopurén
Garnera med resterande av den finhackade mangon
Toppa med mynta
Toppa med mynta
och en god kaka till kaffet!
10-12 bitar
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g smör
100 g hackad mörk choklad
Glasyr
100 g smör
1,25dl socker
2msk vaniljsocker
1st äggulor
Garnering
1 dl kokosflingor
Marsipankycklingar
Gör så här
Smöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameter
Vispa ägg och socker poröst
Blanda de torra ingredienserna i en skål
Smält smör tillsammans med hackad choklad på svag värme, under omrörning
Blanda försiktigt alla ingredienser och häll i formen
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter
Låt svalna
Smält smöret till glasyren
Tillsätt socker, vaniljsocker och äggula under omrörning
Bred glasyren, som är ganska lös, på kakan
Strö över kokos
Låt kakan bli kall innan den skärs upp
Glad påsk!
Glad påsk!
Den där tuppkakan kanske skulle kunna vara något för oss att baka när vi lovat stå för efterrätten till ett knytkalas på påskafton. Perfekt att baka i långpanna när det är många gäster. Tack för tipset!
SvaraRaderaKramizar!
Absolut! Långpannan är ofta använd till stora kalas :)
RaderaKram