söndag 24 april 2016

Hemmagjorda praliner med vit choklad, lakrits och pistagenötter


En middag behöver inte alltid avslutas med en dessert, det kan räcka gott och väl med en liten hemmagjord pralin. Och det behöver inte alls vara särskilt svårt.
Jag hade en rulle mandelmassa hemma, som egentligen skulle ha använts i påskas till en god påskkaka, men ändrade planer gjorde att mandelmassan blev liggandes i kylen oanvänd, 0ch när jag i fredags satt på lunchen och bläddrade i en skvallerblaska från i julas och hittade recept på julgodis, tänkte jag; 
ja, varför inte...
Så idag kommer middagen avslutas med en god hemmagjord pralin :)

Hemmagjorda praliner med vit choklad, lakrits och pistagenötter
16 stycken

200 g mandelmassa
1,5 tsk lakritspulver
20 g saltade pistagenötter
125 g vit choklad

Gör så här
Skär ner mandelmassan i mindre bitar och lägg i en bunke
Tillsätt lakritspulvret
Bland in lakritspulvret i mandelmassan  med en gaffel
Knåda sedan ihop mandelmassan för hand 
Forma mandelmassan till en rulle och skär den i 16 bitar
Skala och hacka pistagenötterna
Smält den vita chokladen över vattenbad
Sätt en bit mandelmassa på en gaffel
Doppa biten i chokladen och lägg den på bakplåtspapper
Strö över lite hackade pistagenötter innan chokladen stelnar
Gör likadant med övriga bitar
Låt chokladen stelna
Förvara de färdiga pralinerna i en glasburk med lock i kylen


2 kommentarer:

  1. Å vad de ser goda ut! Passar väl ypperligt idag att äta lite julgodis när marken där ute blev alldeles vit efter en ordentlig hagelskur. En lagom munsbit efter en middag räcker gott och väl.
    Hoppas helgen varit fin, kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hör på nyheterna att det varit snö och halt runtikring, och släktingar har berättat om stora hagelskurar, men här har vi haft sol hela dagen :)
      Så jag är nöjd med min helg, både vädermässigt och att jag hunnit med både trädgårdsarbete, 1 års kalas och fönstertvätt.

      Önskar er en bra start på nya veckan. Kramar!

      Radera