Välkommen!

måndag 4 april 2016

Vårt påsklov på Trysilfjället

I vanliga fall brukar vi åka till Björnrike - Vemdalen på skidsemester men i år ville vi prova något nytt. 
Trysil i Norge har vi hört mycket gott om så det var dit vi for för att åka skidor och skateboard, och vi hade varit riktigt nöjda med veckan om det inte varit för vädret...


Fyra dagar tät dimma och två dagar blå himmel var vad vi fick.
Men när dimman väl lättade var det fantastiska vyer och vidder som bredde ut sig nedanför och på Trysilfjället.


Vi var två familjer som bodde i en lägenhet för tio personer med ett perfekt ski in/ski out-läge vid Trysil Högfjällscenter, ett av de fyra sammanhängande skidområdena på fjället.Trysil levererar verkligen varierad åkning med 67 nedfarter, stora barnområden och långa, breda backar. Riktigt bra åkning utan att behöva tillbringa allt för lång tid i bilen för att komma dit. 47 mil och ca 6 timmar i bil från Norrköping. 
Och skulle man mot förmodan tröttna på Trysilfjället finns Sälenfjällen bara 40 minuter bort...


Det som jag kunde uppleva som negativt var alla nedfarter som korsade andra nedfarter och liftspår, vilket kändes som en stor olycksrisk, särskilt i tät dimma. Men vi klarade oss bra; inga krascher. 


Innan vi for var vi oroliga för att det inte skulle finnas tillräckligt med snö i backarna, men det hade vi inte behövt oroas oss för, uppe på fjället fanns det gott om snö :)


 När solen sken som starkast var det helt magiskt på fjället.

                                                                                                                                                                     Foto: Matilda Nilsson


På vägen hem var vi tvungna att stanna och ta några bilder på den mäktiga Höljesdammen, som så här års tydligen är tömd på vatten men har ett synnerligen spektakulärt, kollapsat istäcke.


Tack vare de två dagarna med sol, som bjöd på härlig skidåkning, så blev det trots tät dimma och redigt aprilväder ett helt ok påsklov uppe på Trysilfjället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar