fredag 29 juli 2016

Semesterns sista semestertips

Semestern börjar lida mot sitt slut, tre lediga dagar har jag kvar att njuta av, och här kommer mitt sista semestertips.

Inför min semester laddade jag upp med en liten hög av böcker. 


Det har blivit några sköna stunder under trädet på filten med pocketböckerna.


Men det är kokboken, som jag mest av en slump fick med mig hem från bokhandeln, som jag vill tipsa om idag. 


Och då särskilt med tanke på tävlingen om en Smakbox - nya vanor som pågår just nu här på bloggen och håller på t om i morgon. Klicka här för att vara med och tävla! För en mer användbar kokbok för att få in nya matvanor i sin vardag har iaf inte jag stött på. Under nästan alla dagar under de två första veckorna på semestern lagade jag mat ur denna kokbok. Enkla och smakrika rätter som inte kräver allt för mycket arbete och tid i köket. De recepten kommer ni naturligtvis få ta del av vart efter här på bloggen.
Men det är inte bara middagsmaten som kan vara svår att variera i vardagen, utan även en näringsrik och energigivande frukost kan vara svår att hinna med. 
Även detta får man tips och recept på i denna kokbok. Bl a finns ett recept på egen rostad kanelmüsli i boken, vilket jag gjorde en laddning av i början på semestern och sedan toppade våran frukostyoghurt med på morgnarna.


Kanelmüsli
1 sats

1 påse färdig müsli, 750 g
200 g valnötter,
eller andra nötter
0,5 msk malen kardemumma
1 msk malen kanel
1 dl vatten
0,5 dl rapsolja
3 msk flytande honung
2 dl russin

Gör så här
Häll müslin i en långpanna
Hacka nötterna grovt
Blanda ner nötter och kryddor
Tillsätt vatten och olja, rör om
Sprid ut jämnt över plåten 
och ringla honung över
Rosta i 200 grader i ca 25 minuter
Rör om så det inte bränns
Låt kallna och tillsätt russin
Förvaras i en glasburk med lock


Så planerar du att starta upp med nya middagsvanor efter semestern och behöver vägledning med recept och tips som gör vardagsmaten lite enklare och mer varierad så kan jag varmt rekommendera kokboken Hälsosam familj på 30 dagar.

                                           Och du, missa inte tävlingen HÄR!

5 kommentarer:

  1. Kanelbullar låter gott. Visst vill man ha lite bättre matvanor efter semestern. Men nu njuter vi mest av semestermat och dricka. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Vad tyckte du om Agneta Sjödins bok? Jag blir glad bara av att se omslaget :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Agnetas böcker är enligt mig alltid säkra kort, välskrivna, lättlästa och alltid med en hel del budskap att fundera över, och denna bok är inget undantag. Jag kanske inte direkt läser den med ett leende på läpparna men den ger absolut en skön känsla.

      Radera
    2. Jag har bara läst den här och det roliga är att jag inte hade kollat vem som hade skrivit den innan jag började läsa. Ska se om jag hittar fler av hennes böcker för den här inspirerade mig, leker ofta med tanken på att bestämma mig för någon symbol och ägna en dag åt att följa den för att se vad som händer.

      Radera