Bilden gör verkligen inte rätten rättvis. Mitt experiment att använda bönlasagne och montera ihop olika recept måste jag erkänna lyckades inte helt fullt ut.
Vet inte om bönlasagne inte riktigt uppför sig som vanlig lasagne, eftersom den blev så såsig, eller så var det helt enkelt inte så smart att plocka ihop delar från olika recept ;) Men det verkade som bönlasagnen inte sög åt sig lika mycket vätska som vanlig lasagne och så var den mer "seg" och inte så lätt att dela när man tog för sig ur gratängformen. Vilket medförde att en lång bönplatta fiskades upp ur såsen och såsen mest rann av tillbaks i formen.
Men smaken var det inte något fel på :) Tvärtom så blev laxröran/såsen supergod och bönlasagnen smakade som vanlig pasta.
I receptet nedan har jag minskat ner på mängden laxröra men jag har ännu inte provat det irl. Vågar du dig på att testa receptet innan jag själv hunnit så får du gärna kommentera hur du tycker det blev. För gott blev det...
Glutenfri bönlasagne med laxröra och citronsås
4 portioner
1 pkt bönlasagne (Risenta)
Laxröra
ca 400 g laxfilé
0,5 purjolök
1,5 dl kesella (10%)
2 äggulor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
0,5 dl hackad färsk dill
Citronsås
2 msk smör
2 msk maizena
5 dl mjölk
ca 0,5 tsk salt
1-2 krm vitpeppar
1 citron, saften
2 dl riven ost
Gör så här
Smält smöret till såsen i en kastrull
Rör ut maizenan i lite av mjölken och rör ut i smöret
Tillsätt resten av mjölken under omrörning
Salta och peppra
Låt såsen småkoka i ca 10-15 minuter
Tillsätt citronsaften
Smaka av med ev mer salt, peppar och citronsaft
Skölj och strimla purjolöken
Stek den i lite olja på svag värme i några minuter
Ställ åt sidan och låt svalna
Finhacka laxen och blanda med purjon
Blanda i kesella, äggulor, salt, peppar och dill
Varva bönlasagne, laxröra och citronsås i en gratängform
Avsluta med citronsås och riven ost
Gratinera i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30-40 minuter
Duktig du är som vågar testa nytt. Blnpasta har jag aldrig provat. Men det låter gott. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRadera