Gjorde en modifiering av en tonfiskpasta förra veckan och resultatet blev en varm tonfiskröra med quinoa. En glutenfri vardagsrätt som jag tyckte blev riktigt lyckad. Tidigare har jag använt quinoa i sallader men det funkade alldeles utmärkt även till att byta ut pastan med.
Varm tonfiskröra med quinoa
4 portioner
ca 2 dl quinoa
400 g tonfisk i vatten
2 morötter, strimlade
250 g vitkål, strimlad
2 vitlöksklyftor, pressade
400 g krossade tomater
2 dl creme fraiche
2 tsk basilika
ca 0,5 tsk salt
Svartpeppar
Gör så här
Koka quinoan enligt anvisning på paketet
Fräs grönsakerna i olja tillsammans med vitlök
Salta
Häll av de krossade tomaterna i en sil så lite vätska försvinner
Blanda ner krossade tomater och creme fraiche i pannan
Låt det koka ihop någon minut
Låt tonfisken rinna av och lägg i pannan
Smaka av med salt och peppar
Ser gott ut. Såg boken du läst på semestern. Låter som en inspirerande bok. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRadera