Flygande Jakob är en riktig klassiker och med färdiggrillad kyckling och färdigkokt ris i en gratäng är det en perfekt rätt på en fredag efter en tröttsam arbetsvecka.
Enkel att laga och uppskattas oftast av de flesta.
Här har jag bytt ut bananen mot ananas och mango och fått en exotisk variant.
Vill man ha ytterligare variation kan man byta ut kycklingen mot fisk.
Recept på det hittar man HÄR.
Exotisk Flygande Jakob
4 portioner
4 portioner kokt ris
1 färdiggrillad kyckling
1 färsk ananas, eller på burk
1 färsk mango, eller frysta mangotärningar
0,5 röd pepparfrukt
1 pkt bacon
1 dl jordnötter
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl chilisås
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Bottna en gratängform med riset
Fördela kycklingköttet över riset
Tärna ananas och mango och fördela över kycklingen
Finhacka pepparfrukten och strö ut över frukten
Strö över jordnötterna
Stek bacon knaprigt och klipp i bitar över alltsammans
Vispa samman grädde med chilisås
Smaka av med salt och peppar och häll över
Gratinera i 225 grader i 20-25 min
Servera en sallad till
Mer färdiggrillad kyckling på en fredag!
Trevlig helg!
Kram Birgitta
4 portioner kokt ris
1 färdiggrillad kyckling
1 färsk ananas, eller på burk
1 färsk mango, eller frysta mangotärningar
0,5 röd pepparfrukt
1 pkt bacon
1 dl jordnötter
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl chilisås
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Bottna en gratängform med riset
Fördela kycklingköttet över riset
Tärna ananas och mango och fördela över kycklingen
Finhacka pepparfrukten och strö ut över frukten
Strö över jordnötterna
Stek bacon knaprigt och klipp i bitar över alltsammans
Vispa samman grädde med chilisås
Smaka av med salt och peppar och häll över
Gratinera i 225 grader i 20-25 min
Servera en sallad till
Mer färdiggrillad kyckling på en fredag!
Trevlig helg!
Kram Birgitta
Vad gott med flygande Jacob den rätten hade jag glömt:)
SvaraRaderaDen måste jag göra snart
Kram Milla