Väntas det plötsligt fikagäster är de perfekta att snabbt sno ihop.
Glutenfria chokladkakor
ca 36 st
125 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
2 dl kokosmjöl
1 dl kakao
0,5 tsk bikarbonat
Gör så här
Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt i en bunke
Tillsätt ägget och fortsätt vispa lite till
Blanda kokosmjöl, kakao och bikarbonat i en annan bunke
och sikta ner i smörsmeten
Rör tills allt är väl blandat
Klicka ut smeten med hjälp av två teskedar på bakpappersklädda ugnsplåtar,
12 klickar på varje plåt blir lagom
Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 10-12 minuter
Låt dem svalna några minuter på plåten innan
de läggs över på galler för att kallna helt
Glutenfria kokostoppar
Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt i en bunke
Tillsätt ägget och fortsätt vispa lite till
Blanda kokosmjöl, kakao och bikarbonat i en annan bunke
och sikta ner i smörsmeten
Rör tills allt är väl blandat
Klicka ut smeten med hjälp av två teskedar på bakpappersklädda ugnsplåtar,
12 klickar på varje plåt blir lagom
Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 10-12 minuter
Låt dem svalna några minuter på plåten innan
de läggs över på galler för att kallna helt
Glutenfria kokostoppar
Det finns mer och mer glutenfritt idag. Känns bra för de som inte tål gluten. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRadera