lördag 4 februari 2017

Glutenfria chokladkakor

Superenkla glutenfria kakor att baka. Lite sega i mitten med frasig yta. 
Väntas det plötsligt fikagäster är de perfekta att snabbt sno ihop.

Glutenfria chokladkakor
ca 36 st

125 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
2 dl kokosmjöl
1 dl kakao
0,5 tsk bikarbonat

Gör så här 
Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt i en bunke
Tillsätt ägget och fortsätt vispa lite till
Blanda kokosmjöl, kakao och bikarbonat i en annan bunke 
och sikta ner i smörsmeten
Rör tills allt är väl blandat
Klicka ut smeten med hjälp av två teskedar på bakpappersklädda ugnsplåtar, 
12 klickar på varje plåt blir lagom
Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 10-12 minuter
Låt dem svalna några minuter på plåten innan 
de läggs över på galler för att kallna helt 

Glutenfria kokostoppar

1 kommentar:

  1. Det finns mer och mer glutenfritt idag. Känns bra för de som inte tål gluten. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera