fredag 24 mars 2017

Laxtacos med mangosalsa och limedressing

Fredag igen...
och i helgen ställer vi om till sommartid :)
I höstas kändes det sååå avlägset tills det skulle vända och bli ljusare igen, 
men nu är vi där...
Funderar ni på något gott att äta till kvällen kan jag rekommendera laxtacos smaksatt med wasabi sesam-krydda som ger laxen lite extra sting. 
Toppa med fruktig mangosalsa och syrlig limedressing. 

                                                   Fin fredag och trevlig helg!

Laxtacos
 4 portioner

600 g lax
Wasabi sesame-krydda
Salt

Mangosalsa
1 mango
ca 20 st körsbärstomater
1 liten röd lök
1 avokado

Limedressing
1,5 dl turkisk yoghurt
Skalet från en 1/2 lime
1-2 msk limejuice
Chiliflakes efter smak
1 nypa socker
Salt
Svartpeppar

Tacobröd
Sallad

Gör så här
Skär laxen i kuber
Salta och krydda med wasabi sesame som ger laxen hetta och en nötig smak
Hacka och blanda alla ingredienser till salsan
Salta och peppra efter smak
Finns det tid så låt gärna salsan stå och mogna någon timme innan servering
Blanda ingredienserna till dressingen och låt även den  stå och dra en stund
Smaka av och krydda mer om det behövs innan servering
Hetta upp en stekpanna och stek laxen försiktigt tills den är klar
Servera i valfritt taco- eller pitabröd


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar