söndag 2 april 2017

Jordgubbspaj med mandelmassa


Får man fresta med lite goa gubbar :
Förra helgen bjöd på strålande väder och jag fick sommarfeeling. 
En ask jordgubbar slank ner i korgen i affären och de räckte både till mangobowl med jordgubbar och jordgubbspaj
Den här helgen bjuder på mer varierat väder med regn, sol och tät dimma. 
Riktigt aprilväder, helt enkelt...


ca 400 g jordgubbar
0,5 dl socker
1 msk potatismjöl
100 g smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
100 g mandelmassa, grovriven

Dela jordgubbarna i mindre bitar
Blanda jordgubbarna med socker och potatismjöl i en bunke och 
låt dem stå och dra medan du förbereder smuldegen
Finfördela smör, havregryn, vetemjöl och mandelmassa till en grynig massa
Lägg jordgubbarna i pajform/ar och fördela smuldegen över
Grädda i 225 grader i ca 20 minuter
Toppa med kokosflingor och jordgubbar
Servera med vaniljsås


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar