Usch, vilket höstrusk vi har!!
Planen för dagen är att besöka några av deltagarna på Östgötadagarna och äta skördebuffé på Vänneberga gård som ligger vackert vid Göta kanal.
Det blir helt enkelt till att utrusta sig med regnkläder och paraply.
Här i bloggen får en torskrygg med räkor och kall dillsås lätta upp stämningen.
Hoppas ni, trots regn och rusk, får en fin lördag!
Torskrygg i ugn
4 portioner
800 g torskrygg utan skinn
4 portioner
800 g torskrygg utan skinn
Salt
Vitpeppar
Olja
Gör så här
Dela torskryggen i portionsbitar och lägg i en ugnsform
Pensla med olja och salta och peppra
Stick en ugnstermometer i fisken
Sätt in i ugnen i 150 grader och
baka i ca 20 minuter till innertemperaturen är 48 grader
baka i ca 20 minuter till innertemperaturen är 48 grader
Dillsås
1 dl gräddfil
0,5 dl majonnäs
2 msk finskuren dill
Salt och peppar
Gör så här
Blanda ingredienserna i en skål
Servera torsken med kokt potatis, kokta ägg, räkor och dillsås
Garnera med dillvippor och citronklyftor
1 dl gräddfil
0,5 dl majonnäs
2 msk finskuren dill
Salt och peppar
Gör så här
Blanda ingredienserna i en skål
Servera torsken med kokt potatis, kokta ägg, räkor och dillsås
Garnera med dillvippor och citronklyftor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar