fredag 23 november 2018

Kycklingpasta med basilika och parmesan

Färdiggrillad kyckling är en personlig favorit 
att köpa med mig hem till fredagskvällen. 
Man kan variera den på så många vis, 
som till exempel i en chipsgratäng eller på en libapizza,
och så kan man variera den med pasta.

 Kycklingpasta med basilika och parmesan
4 portioner

200 g pasta, ev. glutenfri
  1 grillad kyckling
 2 vitlöksklyfta
  1-2 gul lök
Rapsolja
1 dl vatten
  4 tsk tomatpuré
Salt
  1 dl grovhackad basilika
  1 dl  parmesanost i flagor

Gör så här 
Koka pastan
Dela kycklingen i stora bitar
Skär vitlök, lök och tomat i bitar
Fräs kyckling och grönsaker i olja i en stekpanna
Häll på vatten och smaksätt med tomatpuré, salt och basilika 
Låt allt fräsa ihop någon min
Rör i den kokta pastan, späd ev med lite mer vatten 
och strö över parmesanost

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar