Någon mer än jag som börjat förbereda inför advent?
Advent är ju en mysig tid. Jag tycker till och med att tiden innan jul är snäppet trevligare än själva julen. Festligheterna sprids ut över en längre tid och det blir inte så uppstressat. Man går på mingel och dricker glögg en helg, går på marknad och äter julbord en annan och bakar och äter gotter en tredje, typ :)
Den här helgen kommer jag börja förbereda inför advent med att sätta upp belysningen i trädgården, tvätta några fönster och sätta upp gardiner, inte med tomtar och så utan mera i färgerna grönt och rött. Tomtar och annat som hör julen till får vänta till dagarna innan jul. Här är det mys med ljus som gäller i advent.
Och så ska jag lägga in och prova av några nya sillsorter som jag tänkte kunde passa på julbordet vi ska ha här hemma under advent.
De här ätbara polkagrishjärtana kommer bli fina att dekorera julbordet med.
De är så enkla att göra så de gör man på en kvart-tjugo minuter.
Polkagrishjärtan
4 stycken
8 polkagriskäppar
50 g vit choklad
50 g mörk choklad
Strössel
Gör så här
Smält chokladen i varsin skål
Lägg ihop polkagriskäpparna som ett hjärtan på ett bakplåtspapper
Fyll alla hjärtan med den smälta chokladen
Strö över strössel
Låt stelna i kylskåp
Det finns en hel del snaskigt julgodis i Min Lilla kokvrås receptbank
som passar både på glöggminglet i advent och till julbordet på självaste julafton.
Exakt en månad kvar, för övrigt :)
som passar både på glöggminglet i advent och till julbordet på självaste julafton.
Exakt en månad kvar, för övrigt :)
Klicka på länkarna för recept!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar