Men det var skönt med en ledig dag mitt i veckan :) som mestadels tillbringades i soffan med en tidning och bok eftersom det äntligen började regna.
Jag hann dock plantera två klätterväxter, som vi var till plantskolan och köpte på förmiddagen, mellan två regnskurar.
Till middag lagade jag passande nog en helgstek, både med tanke på dagen och det gråmulna vädret.
Skinkstek med rostade rotfrukter
4 portioner
Salt
Peppar
Rotsaker
Salt
Peppar
Peppar
Gör så här
Sätt igång ugnen på 150 grader
Riv eller pressa vitlöksklyftan i olivoljan
Pressa citron över skinksteken
Salta och peppra runt om
Droppa över hälften av vitlöksoljan och
gnugga in skinksteken med oljan och kryddorna
gnugga in skinksteken med oljan och kryddorna
Lägg i en stor långpanna och
stoppa in en stektermometer så att spetsen hamnar mitt i steken
stoppa in en stektermometer så att spetsen hamnar mitt i steken
Stek i ugnen
tills termometern visar 65 grader
Räkna med att det tar 1 1/2 timme
Skala rotsakerna och lök och skär i bitar
Ta ut långpannan ur ugnen
Lägg ut
rötter lök runt skinksteken
Salta och peppra
Droppa över det som är kvar av
vitlöksoljan
In i ugnen igen och dra upp värmen till 175 grader
Ta upp den färdigstekta steken och låt vila 10 minuter innan du skär upp den
Skyffla runt med rotsakerna i skyn och in i ugnen igen medans steken vilar
Servera stek och rotfrukter med en god gräddsås
Och recept på god gräddsås hittar man HÄR
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar