torsdag 14 januari 2021

Fredagsmys med nachotallrik med mexikansk färs, chili och guacamole

Plockvänligt och supergott till fredagsmyset!
En Tex Mex-inspirerad nachotallrik, som du enkelt slänger ihop. Stek köttfärs med röd lök och röd paprika. Tillsätt kryddor, krossade tomater, svarta bönor och chilisås och låt puttra 5 minuter. Lägg nachochips i en form och värm i ugnen på 200 grader i 5 minuter. Strö över riven cheddarost, strö över den stekta köttfärsen och toppa med mer riven cheddarost, skivade körsbärstomater och hackad chili. Servera med creme fraich och guacamole. Snabbt, gott och enkelt!


4 portioner
 
1 röd lök, hackad
1 röd paprika,tärnad
500 g nötfärs
1 tsk malen koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk stark chilisås
1 förpackning krossade tomater
1 förpackning kokta svarta bönor
Salt och peppar
Guacamole
2 mogna avokador
1 lime, saften
Salt och peppar
Till servering
1 påse tortillachips
 1 röd chili, skivad
250 g blandade körsbärstomater, hackade
100 g riven cheddarost
Creme fraiche

Gör så här

Stek köttfärs med röd lök och röd paprika.
Tillsätt kryddor, krossade tomater och chilisås
och låt puttra 5 minuter.
Sila vattnet från bönorna och häll ner dem i pannan.
Låt allt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
Lägg tortillachipsen i en form och värm i ugnen på 200 grader i 5 minuter.
Strö över riven cheddarost. Strö över den stekta köttfärsen
och toppa med mer riven cheddarost, hackade körsbärstomater och skivad chili.
Servera med creme fraiche och guacamole.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar