Så smart!! Slipp kladdet och laga köttfärsbiffar i silikonformar. Blir klara i ugnen medans du, i det här receptet, steker rösti till. Det passar såklart att servera potatis i andra former till, kokt, mos eller klyftor.
Rösti med ost
300 g potatis
1 morot
1 dl riven ost
0,5 tsk salt
Skala och riv potatis och morot grovt. Blanda med ost och salt.
Klicka ut smeten och stek i smör-& rapsolja i plättlagg eller stekpanna ca 5 min.
Vänd efter halva tiden.
Köttfärsmuffins
3 ägg
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
1/2 gul lök
150g stekt blandsvamp
50g getost
500g nötfärs
salt, peppar, curry, oregano
100g riven ost
Äppeltzatziki
1 morot
1 rött äpple
1 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 dl creme fraiche (34%)
0,5 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar, oregano
Gör så här
Rör ihop
ägg, kryddor och pressad vitlök.
Smula ner getosten
och ha i hackad gul
lök, stekt svamp och köttfärs.
Blanda allt.
Klicka i köttfärsen i silikonformar för stora muffins
eller smöra en form för
amerikanska muffins
Ställ in i 225° i
cirka 20 minuter.
Tag ut innan de är helt klara
och strössla över riven
ost.
Låt stå ytterligare 5 minuter så att osten får smälta.
Skala moroten och riv den fint.
Hetta upp
en kastrull med lite vatten på botten.
Lägg moroten i ett
durkslag
och sätt över kastrullen med ett lock ovanpå.
Ångkoka den rivna moroten i cirka 5 minuter.
Kärna ur äpplet och riv det grovt.
Pressa en vitlöksklyfta
och blanda med smör i en
liten skål.
Kör det sedan 30 sekunder i micron.
Blanda den micrade
vitlöken med crème fraîche,
vinäger, kryddor, äpple och morot.
Vilken festlig rätt. Jag äter inte nötkött men det går ju att byta ut mot annat. Kram Pia
SvaraRaderaVisst går det att byta ut nötköttet. Nu undrar jag ju om det bara är nötkött du inte äter, eller om du vegetarian, eller kanske utesluter animaliska produkter helt? Kram Birgitta
Radera