Ett vegetariskt recept. Det var ett tag sedan sist. Inte för att jag inte längre äter vegetariskt, för vegetariskt eller egentligen flexitariskt är numera en "normal" vardag här hemma hos oss, utan för att det helt enkelt inte har blivit av att laga några nya recept, eller recept värda att spara här.
Men så lockade Vin, mat Alsace med ett roligt vardagsrecept ...
Svamp Stroganoff
2 schalottenlökar
500 g champinjoner eller annan svamp
olivolja
Salt och svartpeppar
2 dl crème fraiche
1 dl vatten från pastakoket
2 tsk dijonsenap
2 tsk japansk soja
2 dl linser, eller bönor
Persilja, hackad
Ett par droppar pressad citron
Pasta till 4 personer
Gör så här
Skölj/torka
av svampen och ta bort ev dåliga delar.
Skär den i knubbiga bitar.
Stek
i bara lite olja till vätskan har kokat bort.
Häll i en extra skvätt
olja.
Salta och peppra och stek så svampen får lite färg.
Skala och hacka löken.
Fräs den i en gryta
med bara lite olja.
Salta och peppra.
Blanda ner svampen, crème
fraiche, senap och soja.
Koka ett par minuter.
Skölj bönorna/linserna
och tillsätt dem.
Låt såsen koka en
stund.
Koka pastan. Ta 1 dl av kokvattnet och häll det i pastasåsen.
Vill du ha tjockare sås kan du röra ner ca 1 – 2 tsk majsenamjöl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar