söndag 29 augusti 2021

Stekta äpplen med calvados och sötsalta nötter

 

Calvadosäpplen med karamelliserade nötter
och en klick grädde👊💥😋


4 äpplen
 0,5 dl smör
0,75 dl socker
1 dl calvados
 Sötsalta karamelliserade nötter
1 dl blandade nötter
0,75 dl socker
Smör-& rapsolja
Salt

Gör så här
 Kärna ur, skär äpplena i klyftor
och stek dem i smör.
Tillsätt sockret.
Häll sedan över calvadosen
och låt äpplena puttra tills det att de blivit lite mjuka.
Var försiktig så att de inte kokar sönder!


 Sötsalta karamelliserade nötter
Smält sockret till en gyllenbrun karamell
Tillsätt nötterna.
Rör om så att alla nötterna täcks av karamellen.
Ringla över rikligt med smör-&rapsolja
så att nötterna lätt separerar från varandra.
Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper
och sära på dem.
Strö över lite salt och låt svalna.
Förvara dem i lufttät burk.


Servering

Fördela äpplena i portionsskålar.
Vispa grädde och klicka ut på äpplena.
Toppa med hackade karamelliserade nötter.
 
 

2 kommentarer:

  1. Vad gott det ser ut. Det här måste jag testa någon gång.

    SvaraRadera