måndag 30 augusti 2021

Mat på språng- laxgryta med nudlar

Du har bråttom iväg och behöver äta någon form av middag, snabbt...
Låter det bekant?

Vet man i förväg att det kommer bli knort om tid för matlagning
så är fisk alltid bra att förbereda med och ta fram ur frysen.
För fisk går rysligt snabbt att tillaga och är perfekt vardagsmat.
Jag kan tipsa om att hålla utkik efter förpackningar med laxspill/bitar.
Laxbitar i varierande storlek som passar utmärkt i grytor och soppor
och som dessutom kostar några kronor mindre än filéerna.

 Laxgryta med asiatiska smaker
6 portioner

600 g tinad lax
2 gul lök
1 msk rapsolja
1,5 msk hackad koriander
 2,25 msk röd eller grön currypasta
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 dl lätt creme fraiche paprika och chili
1,5 dl vatten
1 msk fishsås
3 paket nudlar (à 85 g)
4 salladslökar
 Färsk koriander
  
Gör så här
Skala, halvera och skär gul lök i skivor.
Fräs löken i rapsolja med hackad koriander
i en stekpanna ca 1 minut.
Tillsätt röd eller grön currypasta och 4 msk kokosmjölk
och fräs i ytterligare 1-2 minuter, rör då och då.
Tillsätt resten av kokosmjölken, vatten, creme fraiche
och fishsås och låt småkoka ca 5 minuter.

Skär den tinade fisken i munsbitar.
Krydda med salt,
lägg i grytan
och låt sjuda i ytterligare 5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar