Ugnsrostade rotfrukter kan man bara inte få nog av, och lätt är det
också!
Börja med att röra ihop en tzatziki. Receptet hittar du här. Ställ åt sidan.
Tvätta och skär rotfrukter i klyftor.
Medan de får gotta till sig i ugnen steks halloumin gyllene i
lite olja.
Servera de rostade rotfrukterna och halloumin med tzatziki och ärtskott på toppen.
1 kg blandade rotfrukter
Hoppas det ska smaka!
1 msk olja
salt
peppar
400 g halloumi
1 msk olja
1/2 förp ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta och skär rotfrukter i klyftor.
Blanda med olja, salt och peppar och häll ut på en plåt.
Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
Skär halloumin i skivor och stek den i oljan i en stekpanna.
Servera med tzatziki och lite fräscha ärtskott på toppen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta och skär rotfrukter i klyftor.
Blanda med olja, salt och peppar och häll ut på en plåt.
Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
Skär halloumin i skivor och stek den i oljan i en stekpanna.
Servera med tzatziki och lite fräscha ärtskott på toppen.
Hoppas det ska smaka!
Så gott! Tyvärr så gillar inte maken rotfrukter i ugn men jag får ju mer då. Fniss! Kram Pia
SvaraRaderaHur kan man inte gilla rotfrukter i ugn??? Särskilt palsternackan blir ju sååå god! Lyllos dig som slipper dela med dig ;) Kram!
Radera