Igår blev det en lättlagad fiskgryta till middag.
En klick hemmagjord aioli med micrad vitlök höjde smaken ytterligare.
6-8 potatisar, råa
1 purjolök (liten)
1 fiskbuljongtärning
2,5 dl vatten
400 g fryst torsk, i bitar
salt
peppar
3 msk dill, hackad
1 liten burk musslor i vatten
100 g skalade räkor
Gör så här
Skala
och skiva potatisen tunt
och skär purjon i strimlor.
Blanda
buljongtärning och vatten i en gryta.
Lägg potatisen i botten, salta och
täck med purjon.
Koka upp kraftigt i några minuter, tills potatisen är
halvkokt.
Lägg i torsken och krydda.
Täck med lock, stäng av värmen
och låt grytan koka klar på eftervärmen.
Lägg i avrunna musslor, räkor och dill i den färdiga grytan
och hetta upp hastigt.
Hemmagjord Aioli
2 vitlöksklyftor
2 msk flytande smör
0,5 dl majonnäs
2 dl creme fraiche, 34%
Salt
Peppar
Gör så här
Ha ner smöret i en skål och pressa i vitlöken.
Ställ in i micron i ca 30 sekunder
Rör ihop majonnäs och creme fraiche
och blanda ner i den micrade vitlöken.
Smaka av med salt och peppar.
Fisk i alla former älskas här. Den här grytan tål att testas såklart. Kraaam Pia
SvaraRadera