Jag gillar, och har alltid gillat, inlagda saker, som sill och pressgurka.
Just nu har jag en burk med picklad vitkål i kylen. Ett perfekt sätt att ta vara grönsaker på. Grönsakerna håller minst ytterligare någon vecka i kylen.
Och så är det ett gott sätt att få i sig mera grönt på. Picklade grönsaker är ett gott tillbehör till många
maträtter. Testa att servera till t ex köttfärssås eller tacos, supergott!
1 burk picklad vitkål
1 kg riven vitkål,
cirka ett halvt vitkålshuvud rivet
2 msk salt
5 dl vit balsamvinäger
0,75 dl strösocker
cirka ett halvt vitkålshuvud rivet
2 msk salt
5 dl vit balsamvinäger
0,75 dl strösocker
Gör så här
Lägg vitkålen i en stor skål.
Strö över salt och blanda för att fördela ut saltet jämnt.
Låt stå i 20 minuter, blanda runt varannan minut.
Häll ut överflödigt saltvatten som bildats från vitkålen.
Tillsätt vinäger och socker. Blanda väl.
För över till en förseglingsbar glasburk,
eller täck över skålen med plastfolie
och ställ i kylen i 24 timmar.
Lägg vitkålen i en stor skål.
Strö över salt och blanda för att fördela ut saltet jämnt.
Låt stå i 20 minuter, blanda runt varannan minut.
Häll ut överflödigt saltvatten som bildats från vitkålen.
Tillsätt vinäger och socker. Blanda väl.
För över till en förseglingsbar glasburk,
eller täck över skålen med plastfolie
och ställ i kylen i 24 timmar.
Färdigt!
Njut av din picklade vitkål som tillbehör till mat,
t ex fläskkött, hamburgare, korv, kassler...
Håller i kylen i cirka en vecka.
t ex fläskkött, hamburgare, korv, kassler...
Håller i kylen i cirka en vecka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar