Fisk i ugn är både nyttigt och enkelt att laga. Här får spättan sällskap
i ugnen av lök och champinjoner under ett täcke av creme fraiche smaksatt med chilisås, basilika och dragon.
Serveras med kokt potatis och sallad.
500
g spättafilé
1 rödlök 140
g champinjoner, på burk
1 tsk dragon
1,5 tsk basilika
2 msk chilisås
1
klyfta vitlök
2 dl crème fraiche
40
g ost, riven,
salt
pepparGör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka svamp och lök.
Fräs i smör i en stekpanna.
Fördela fyllningen på rödspättornas skinnsida.
Rulla ihop dem och lägg dem i en smord form.
Strö på salt och peppar.
Fräs i smör i en stekpanna.
Fördela fyllningen på rödspättornas skinnsida.
Rulla ihop dem och lägg dem i en smord form.
Strö på salt och peppar.
Blanda crème fraiche, chilisås, vitlök, dragon och basilika.
Smaka av med salt och peppar.
Bred blandningen över fisken och tillaga i ugnen i 20 minuter.
Strö på osten efter halva tiden.
Smaka av med salt och peppar.
Bred blandningen över fisken och tillaga i ugnen i 20 minuter.
Strö på osten efter halva tiden.
Servera kokt potatis till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar