Ett vardagsrecept helt i min smak
ur senaste numret av Coop:s MerSmak.
Sojaglaserad kassler med syrad rödkål och chilimajonnäs
4 portioner
4 dl ris
1 msk äppelcidervinäger
200 g rödkål
salt och grovmalen svartpeppar
2 msk sesamfrö
3 dl vatten
2 msk sesamolja
3 msk japansk soja
1 tsk sambal oelek
10 g färsk ingefära, finhackad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 gula lökar, skivade
600 g kassler
3 msk honung
Chilimajonnäs
2 dl majonnäs
1 msk sambal oelek
Till servering
strimlad purjolök och ev chiliflakes
Gör så här
Börja med att hyvla
rödkålen tunt,
häll på vinäger och 0,5 tsk salt.
Vänd runt och låt kålen stå en stund så den hinner blir
mjuk.
Blanda majonnäs med sambal oelek och ställ åt sidan.
Koka
riset enligt anvisningen på förpackningen.
Strimla kasslern.
Stek lök,
vitlök, ingefära, sambal oelek,
soja och honung i sesamolja några
minuter.
Häll
på vatten och koka på svag värme ca 5 min.
Lägg i kassler och 1 msk
sesamfrö
och låt sjuda på låg värme ca 5 min,
tills kasslern är
genomvarm.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera kasslern med riset, den
syrade kålen och majonnäsen.
Toppa med resten av sesamfröna och purjolök och ev chiliflakes.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar