torsdag 2 mars 2023

Sojaglaserad kassler med rödkål och chilimajonnäs

Ett vardagsrecept helt i min smak
ur senaste numret av Coop:s MerSmak.

Sojaglaserad kassler med syrad rödkål och chilimajonnäs

4 portioner

4 dl ris
1 msk äppelcidervinäger
200 g rödkål
salt och grovmalen svartpeppar
2 msk sesamfrö
3 dl vatten
2 msk sesamolja
3 msk japansk soja
1 tsk sambal oelek
10 g färsk ingefära, finhackad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 gula lökar, skivade
600 g kassler
3 msk honung

Chilimajonnäs

2 dl majonnäs
1 msk sambal oelek

Till servering
strimlad purjolök och ev chiliflakes

 

Gör så här
Börja med att hyvla rödkålen tunt,
häll på vinäger och 0,5 tsk salt.
Vänd runt och låt kålen stå en stund så den hinner blir mjuk.
Blanda majonnäs med sambal oelek och ställ åt sidan.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Strimla kasslern.
Stek lök, vitlök, ingefära, sambal oelek,
soja och honung i sesamolja några minuter. 

Häll på vatten och koka på svag värme ca 5 min.
Lägg i kassler och 1 msk sesamfrö
och låt sjuda på låg värme ca 5 min,
tills kasslern är genomvarm.
Smaka av med salt och svartpeppar.

 
Servera kasslern med riset, den syrade kålen och majonnäsen.
Toppa med resten av sesamfröna och purjolök och ev chiliflakes.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar