Första lunchen i nya lyan...
Garam masala smaksätter denna vegetariska soppa med
röda linser, morötter och krossade tomater. Serverad med babyspenat och kokosmjölk.
4 portioner
1 gul lök
2 klyftor vitlök
300 g morötter
2 msk rapsolja
2 msk torkad garam masala
0,5 msk curry
2,5 dl röda linser
400 g krossade tomater
1,5 l vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
2 msk pressad citron
salt och peppar
2 msk torkad garam masala
0,5 msk curry
2,5 dl röda linser
400 g krossade tomater
1,5 l vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
2 msk pressad citron
salt och peppar
Till servering
70 g babyspenat
2 dl kokosmjölk
naanbröd
Gör så här
Hacka lök och
vitlök.
Skala och skiva morötterna.
Fräs allt i olja i en gryta.
Tillsätt garam masala och curry och fräs i ca 1 minut.
Rör i linser och krossade tomater, vatten och buljongtärningar.
Rör runt och låt sjuda under lock i ca 20 min.
Blanda ner citronsaft och smaka av med salt och peppar.
Rör ned spenaten precis innan servering.
Häll upp soppan i skålar och ringla över kokosmjölk.
Servera med naanbröd.
Skala och skiva morötterna.
Fräs allt i olja i en gryta.
Tillsätt garam masala och curry och fräs i ca 1 minut.
Rör i linser och krossade tomater, vatten och buljongtärningar.
Rör runt och låt sjuda under lock i ca 20 min.
Blanda ner citronsaft och smaka av med salt och peppar.
Rör ned spenaten precis innan servering.
Häll upp soppan i skålar och ringla över kokosmjölk.
Servera med naanbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar