Sötsur dillsås passar inte bara till dillkött, utan funkar även fint till stekt lax.
Ett billigare alternativ till laxfiléer är att köpa laxfärs och göra laxbiffar av.
Laxbiffar
8-12 st
600
g
laxfärs, tinad
1 gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm citronpeppar
1 krm citronpeppar
1 krm chilipulver
Rapsolja
Smör
Gör så här
Skala och hacka löken fint.
Blanda laxfärs med lök, salt och kryddor.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör.
Forma biffar och stek dem gyllenbruna på båda sidor.
Sänk värmen och låt dem bli helt genomstekta. Blanda laxfärs med lök, salt och kryddor.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör.
Forma biffar och stek dem gyllenbruna på båda sidor.
Sötsur dillsås
1,5 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl vatten
2 msk ljus kalv- eller grönsaksfond
0,5 dl grädde
50 g fryst dill
Salt
Vitpeppar
1 dl ättiksprit, 12%
0,5 dl socker
Gör så här
Koka upp ättika och socker i en kastrull.
Dra av från plattan.
Dra av från plattan.
Smält fettet i en kastrull.
Rör ner mjölet.
Tillsätt vattnet och fonden.
Rör tills såsen kokar upp.
Koka såsen i 3-5 minuter.
Tillsätt grädden och dille.
Smaka av såsen med socker- och ättikslagen,
salt och peppar.
salt och peppar.
Smaklig spis!
Det såg väldigt gott ut. Har aldrig testat laxfärs. Men det ska jag nog prova. Kraaaam Pia
SvaraRadera