Fyra veckor går alldeles för fort och igår försökte jag in i det längsta att låtsats som om jag fortfarande hade semester kvar och festade till det med grillad scampi med mango- och avokadochutney och bubbel på
burk på balkongen igår kväll 🦐🥂👌
Men i morse var det bara att inse att allt har ett slut och pallra sig iväg till jobbet...
Receptet är ytterligare ett recept ur
Malin Mendels kokbok Indien i mitt svenska kök.
Malin Mendels kokbok Indien i mitt svenska kök.
4 portioner
400 g skalade räkor (stora)
1 limefrukt, saften
1 röd chilifrukt, hackad
4 msk rapsolja
1 dl färsk koriander, hackad
salt
4 avokador, i bitar
250 g körsbärstomater, i halvor
1 röd chilifrukt, hackad
0,5 dl färsk koriander, hackad (spara några blad till garnering)
1 limefrukt, saften
salt
1 limefrukt, saften
1 röd chilifrukt, hackad
4 msk rapsolja
1 dl färsk koriander, hackad
salt
Mango-och avokadochutney
300 g mango, i tärningar (tinad om fryst)4 avokador, i bitar
250 g körsbärstomater, i halvor
1 röd chilifrukt, hackad
0,5 dl färsk koriander, hackad (spara några blad till garnering)
1 limefrukt, saften
salt
Gör så här
Mortla alla ingredienser förutom räkorna till en smet,
smaka av med salt.
Massera in marinaden i räkorna
och låt marinera i kylen i 30 minuter, gärna längre.
Under tiden kan du förbereda mango-och avokadochutneyn.
Trä räkorna på spett och grilla hastigt på båda sidor
på utegrill eller i ugnen på 275 grader.
Mortla alla ingredienser förutom räkorna till en smet,
smaka av med salt.
Massera in marinaden i räkorna
och låt marinera i kylen i 30 minuter, gärna längre.
Under tiden kan du förbereda mango-och avokadochutneyn.
Trä räkorna på spett och grilla hastigt på båda sidor
på utegrill eller i ugnen på 275 grader.
Mango-och avokadochutney
Blanda alla ingredienserna.
Smaka av med salt och lime.
Garnera med några hela korianderblad.
Smaka av med salt och lime.
Garnera med några hela korianderblad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar