Mmmm, en stoor kopp med kall rabarbersoppa.
4 portioner
800 g rabarber
6 dl vatten
2 dl strösocker
1 vaniljstång
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
Till servering
2 dl kaksmulor
2 dl grädde- lättvispad
(alt vaniljglass)
Gör så här
Tvätta och skär rabarbern i grova bitar.
Dela vaniljen på längden och skrapa ur fröna och blanda med 2 msk socker.
Lägg
rabarberbitarna, vaniljsocker och resten av sockret i en kastrull.
Häll på vattnet och koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter.
Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten.
Red av soppan genom att koka upp och låt sjuda i några minuter.
Kyl ner soppan i ett kallt vattenbad. Lyft bort vaniljstången.
Servera soppan i djupa tallrikar eller skålar med kaksmulor, vispgrädde eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar