söndag 16 juni 2024

Kall rabarbersoppa med kaksmulor och grädde

 Mmmm, en stoor kopp med kall rabarbersoppa.

4 portioner

800 g rabarber
6 dl vatten
2 dl strösocker
1 vaniljstång
2 tsk majsstärkelse (Maizena)

Till servering
2
dl
kaksmulor
2 dl grädde- lättvispad
(alt vaniljglass)

Gör så här
Tvätta och skär rabarbern i grova bitar.

Dela vaniljen på längden och skrapa ur fröna och blanda med 2 msk socker.

Lägg rabarberbitarna, vaniljsocker och resten av sockret i en kastrull.
Häll på vattnet och koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter.
Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten.
Red av soppan genom att koka upp och låt sjuda i några minuter.

Kyl ner soppan i ett kallt vattenbad. Lyft bort vaniljstången.

Servera soppan i djupa tallrikar eller skålar med kaksmulor, vispgrädde eller vaniljglass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar