Fräsch sillsallad till midsommarbuffén.
4-6 bufféportioner
100 g rabarber
0,5 dl ättiksprit 12%
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
1 burk valfri inlagd sill, ca 24 g
125 g rädisor
175 g gurka
0,5 dl finhackad persilja
0,5 dl finhackad dill
Rivet skal från 0,5 citron
salt och peppar
Gör så här
Skär rabarbern i tunna skivor och lägg i en skål.
Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löses upp.
Häll det över rabarbern och låt svalna.
Rör om då och då.
Sila bort lagen - men spara den.
Ta upp sillen ur dess lag.
Skiva rädisorna.
Skär gurkan i bitar.
Blanda sill, rabarber, rädisor, gurka, persilja och citronskal.
Smaka av med salt och peppar.
För en syrligare/sötare sallad - tillsätt lite av rabarberlagen efter smak.
Mer gott med rabarber!
Klicka på länken så öppnar sig fler rabarberrecept i nytt fönster.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar