Avslutar arbetsveckan med ett vegetariskt taco-tips till helgen.
1 ägg
rapsolja
salt
Sätt
ugnen på 225°.
Bryt blomkålen i mindre buketter.
Vispa upp ägget lätt.
Blanda panko med tacokrydda.
Blanda blomkålen först i äggvispet och
därefter i panko.
Lägg den på ena halvan av en plåt med bakplåtspapper.
Skala
sötpotatisen och skär den i tjocka strimlor.
Blanda dem med 1 msk olja,
1 tsk salt och 1 krm peppar.
Lägg dem på plåten med blomkål.
Tillaga
mitt i ugnen i ca 20 min.
Hyvla
kålen fint.
Låt bönorna rinna av.
Krama kålen med 2 krm salt.
Skölj
limen noga i ljummet vatten.
Riv skalet och pressa ut saften.
Blanda
crème fraiche, majonnäs, limeskal och limesaft.
Vänd i kål och bönor.
Servera blomkål och sötpotatis med coleslaw.
Det börjar dra ihop sig till advent och jag har så smått börjat planera för godsaker till glöggmysen och en utflykt till Kalmar slotts julmarknad 1:advent.
Förra året firade vi in 1:a advent i Gdansk.
Har ni börjat planera för advent än?
Trevlig helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar