fredag 15 november 2024

Taco-blomkål, sötpotatis och syrlig coleslaw

Avslutar arbetsveckan med ett vegetariskt taco-tips till helgen.

 
4 portioner

1 kg blomkål
1 ägg
 1,5 dl panko
 1 påse tacokrydda (28 g)
 1-2 sötpotatisar (ca 600 g)
  300 g vitkål- eller spetskål
 1 förp svarta bönor (380 g)
 1 lime
  1 dl lätt crème fraiche
 2 msk majonnäs
rapsolja
salt
 svartpeppar
 
Gör så här

Sätt ugnen på 225°.
Bryt blomkålen i mindre buketter.
Vispa upp ägget lätt. Blanda panko med tacokrydda.
Blanda blomkålen först i äggvispet och därefter i panko.
Lägg den på ena halvan av en plåt med bakplåtspapper.
Skala sötpotatisen och skär den i tjocka strimlor.
Blanda dem med 1 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Lägg dem på plåten med blomkål.
Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min.
Hyvla kålen fint.
Låt bönorna rinna av.
Krama kålen med 2 krm salt.
Skölj limen noga i ljummet vatten.
Riv skalet och pressa ut saften.
Blanda crème fraiche, majonnäs, limeskal och limesaft.
Vänd i kål och bönor.

Servera blomkål och sötpotatis med coleslaw.

Det börjar dra ihop sig till advent och jag har så smått börjat planera för godsaker till glöggmysen och en utflykt till Kalmar slotts julmarknad 1:advent.
Förra året firade vi in 1:a advent i Gdansk.
Har ni börjat planera för advent än?

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar