Låter inte det som extra lyxiga kolasnittar att bjuda på till adventsfikat? Det tycker jag :)
ca 30 stycken kakor
100
g
rumsvarmt smör
1
dl
strösocker
2
msk
ljus sirap
1½
msk
pepparkakskrydda
2½
dl
vetemjöl
1
tsk
bakpulver
10
choklad, färdig chokladtryffel
2
hårda pepparkakor
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Vispa smör, socker, sirap
och pepparkakskryddor smidigt med elvisp.
Blanda mjöl, bakpulver och tillsätt.
Fortsätt vispa på låg- eller medelhastighet till en smulig massa.
Arbeta sedan ihop det sista till en smidig deg för hand.
Dela degen i två delar
och forma till avlånga rullar, ca 35 cm långa och ca 1 cm höga.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med mellanrum, de flyter ut.
Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter, håll uppsikt.
Längderna ska flyta ut och bli bredare.
Hacka chokladtryffeln grovt eller bara dela i mindre bitar.
Ta ut längderna, lägg på den hackade chokladtryffeln i mitten på längderna.
Tryffeln smälter efter ca 1 minut.
Bre ut den något när smält och smula över hård pepparkaka.
Låt svalna lite och skär sedan längderna i ca 30 bitar.
Sätt ugnen på 175°.
Vispa smör, socker, sirap
och pepparkakskryddor smidigt med elvisp.
Blanda mjöl, bakpulver och tillsätt.
Fortsätt vispa på låg- eller medelhastighet till en smulig massa.
Arbeta sedan ihop det sista till en smidig deg för hand.
Dela degen i två delar
och forma till avlånga rullar, ca 35 cm långa och ca 1 cm höga.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med mellanrum, de flyter ut.
Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter, håll uppsikt.
Längderna ska flyta ut och bli bredare.
Hacka chokladtryffeln grovt eller bara dela i mindre bitar.
Ta ut längderna, lägg på den hackade chokladtryffeln i mitten på längderna.
Tryffeln smälter efter ca 1 minut.
Bre ut den något när smält och smula över hård pepparkaka.
Låt svalna lite och skär sedan längderna i ca 30 bitar.
Dom ser ju supergoda ut. Jag bakar sällan fattar inte varför eller så är jag bara lat. Kraaam Pia
SvaraRaderaOm man vill baka men känner att man inte riktigt har tiden så är kolasnittar den perfekta småkakan att baka. Lätta att baka och supergoda. Kram
Radera