söndag 2 mars 2025

Gratinerad kyckling med spenat och krämig sås

Rensade frysen härom dagen på flera påbörjade påsar med spenat av olika slag, vilket resulterade i denna kycklingrätt. Ett recept som platsar i kategorin släng inte maten. Dessutom kom också några av påsarna med slattar med riven ost till användning.

 4 portioner

600 g kycklingfiléer
450 g bladspenat- fryst, tinad
2,5 dl mellangrädde
0,5 msk dijonsenap
1 tärning hönsbuljong
1vitlöksklyfta- pressad
0,5 msk vitvinsvinäger
2 dl parmesan- riven
olja
salt
svartpeppar- nymald

Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Krama ut vätskan ur spenaten.
Lägg den i en smord ugnssäker form.
Bryn kycklingfiléerna runt om i 1 msk olja.
Krydda med 1  tsk salt och 2 krm peppar.
Lägg kyckling­filéerna ovanpå spenaten.
Koka upp grädde, senap, buljongtärning, vitlök, vitvins­vinäger,
0,5  tsk salt och 1 krm ­peppar.

Häll såsen över kycklingen och strö över parmesan.
Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Servera med ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar