onsdag 24 september 2025

Kryddiga fiskbollar med couscous och myntayoghurt

Fiskbollar eller fiskbiffar gör du på fiskfärs eller genom att mixa fiskfiléer. Ett annat prisvärt alternativ är att köpa restbitar av lax och mixa ner till fiskfärs.

 

4 portioner
 
20 g persilja
500 g fiskfärs
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 förp saffran (à 1/2 g)
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk torkad koriander
0,5 tsk chilipulver
1 msk paprikapulver
0,5 tsk salt
2 msk olja

Couscous

4 portioner couscous
1 citron
5 msk olivolja
250 g körsbärstomater
1 dl svarta oliver (urkärnade)
1 förp babyspenat (à 65 g)
peppar

Myntayoghurt

1 kruka mynta
2 dl matyoghurt
 
Fiskbollar
 Hacka persiljan. Lägg fiskfärsen i en bunke. 
Pressa i vitlöksklyftan. 
Tillsätt persilja, ägg och de torra kryddorna 
och blanda till en jämn smet. Forma färsen till bollar. 
Stek bollarna runt om i oljan i en stekpanna i ca 8 minuter.
 
Couscous
 Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen. 
Pressa saften ur citronen och blanda med oljan. 
Häll av couscousen i ett durkslag 
och skölj den i ljummet vatten och låt rinna av. 
Blanda couscousen med citronoljan. 
Skär tomaterna i bitar och blanda ner dem, 
oliver och spenat i couscousen. 
Smaksätt med salt och peppar
Myntayoghurt
 Hacka myntan och blanda med yoghurten.
Smaka av med salt och peppar.
Servera fiskbollarna med couscoussalladen och yoghurten. 
   
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar