Fiskbollar eller fiskbiffar gör du på fiskfärs eller genom att mixa fiskfiléer. Ett annat prisvärt alternativ är att köpa restbitar av lax och mixa ner till fiskfärs.
4 portioner
20 g persilja
500 g fiskfärs
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 förp saffran (à 1/2 g)
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk torkad koriander
0,5 tsk chilipulver
1 msk paprikapulver
0,5 tsk salt
2 msk olja
Couscous
4 portioner couscous
1 citron
5 msk olivolja
250 g körsbärstomater
1 dl svarta oliver (urkärnade)
1 förp babyspenat (à 65 g)
peppar
Myntayoghurt
1 kruka mynta
2 dl matyoghurt
Fiskbollar
Hacka persiljan. Lägg
fiskfärsen i en bunke.
Pressa i vitlöksklyftan.
Tillsätt persilja, ägg och de torra kryddorna
och blanda till en jämn smet. Forma färsen till bollar.
Stek bollarna runt om i oljan i en stekpanna i ca 8 minuter.
Pressa i vitlöksklyftan.
Tillsätt persilja, ägg och de torra kryddorna
och blanda till en jämn smet. Forma färsen till bollar.
Stek bollarna runt om i oljan i en stekpanna i ca 8 minuter.
Couscous
Koka
couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
Pressa saften ur citronen och blanda med oljan.
Häll av couscousen i ett durkslag
och skölj den i ljummet vatten och låt rinna av.
Blanda couscousen med citronoljan.
Skär tomaterna i bitar och blanda ner dem,
oliver och spenat i couscousen.
Smaksätt med salt och peppar
Pressa saften ur citronen och blanda med oljan.
Häll av couscousen i ett durkslag
och skölj den i ljummet vatten och låt rinna av.
Blanda couscousen med citronoljan.
Skär tomaterna i bitar och blanda ner dem,
oliver och spenat i couscousen.
Smaksätt med salt och peppar
Myntayoghurt
Hacka myntan och blanda med yoghurten.
Smaka av med salt och peppar.
Smaka av med salt och peppar.
Servera fiskbollarna med couscoussalladen och yoghurten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar