Kyckling till middag idag? Perfekt, här har du receptet. Snabblagad kycklinggryta med ingredienser som oftast finns hemma, lök, morötter, citron och grädde. Serveras med ris eller kokt potatis. Perfekt att laga när middagen snabbt måste stå på bordet!
4 portioner
500 g kycklingbröstfilé eller lårfilé
2 gula lökar
2 morötter
1 citron
4 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk torkad dragon
Salt och svartpeppar
ev saft från citron
Gör så här
Koka ris eller potatis.
Skär kycklingen i bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor.
Skala och skär morötterna i slantar.
Skala citronen med en kniv och skär den i tunna skivor.
Stek löken i smör i en panna eller kastrull tills den blir mjuk och glansig.
Tillsätt buljong, dragon, vatten och grädde och låt småputtra.
Lägg i morötterna och kycklingen och koka sakta i 10 minuter.
Lägg i citronskivorna.
Smaka av med salt och peppar och ev citronsaft.
Servera kycklinggrytan med ris eller potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar