Som kontrast till höstens alla mustiga grytor kommer här ett recept som faktiskt passar att laga året om, smörstekt torskrygg med gremolata och örtslungad potatis. 
Så här på 
hösten vill man ju helst äta varm mat men på våren och sommaren kan man låta potatisen bli kall, nästan så det blir som en kall 
potatissallad istället. 
400 g torskrygg
salt och svartpeppar
smör
1 kg potatis, delikatess eller färsk
blandade färska örter,
(t ex basilika, persilja, dill)
50 g smör
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 ekologisk citron
färsk persilja
färsk dill
3 msk olivolja
sockerärtor
blandad sallat
Gör så här
Koka potatisen mjuk och låt den ånga av.
Smält smöret i en kastrull och ha i valfria hackade örter.
Ha
 i potatisen, salta rejält och blanda om väl. 
Ska potatisen serveras kall, dela den i mindre bitar 
och sedan med 
smör och örter.
Skala och finhacka rödlök och vitlök. Lägg i en skål.
Riv skalet och pressa saften ur citronen och blanda i.
Finhacka persilja och dill 
och blanda i tillsammans med oljan och rör om.
Torka torskryggen helt torr.
Salta och peppra. 
Stek torskryggen i smör till fin färg. 
Vänd fisken och 
låt steka i pannan på eftervärme 3-4 minuter. 
 Lägg upp fisk och potatis på en tallrik. 
Toppa fisken med gremolatan. 
Servera med sallad och sockerärtor

Torsk är så god fisk. Fräscht och lätt tycker jag som inte är en mustig grytmänniska alls. Kraaam Pia
SvaraRadera