Att laga allt på en plåt var det länge sen jag gjorde. Det är så smidigt. Det finns en hel del recept här på bloggen på temat. Klicka här för ett gäng recept.
Men innan du gör det kan kanske dagens nya recept med en plåt full med rotsaker och kryddig kabanoss inspirera till en kommande middag.
4 portioner
300 g kabanoss
200 g rotselleri
200 g palsternacka
300 g spetskål
1 purjolök
3 vitlöksklyftor
Färsk timjan
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 dl turkisk yoghurt
1 msk honung
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela korven i bitar. Skala rotfrukterna och skiva dem tunt.
Riv
spetskålen i bitar och ansa och skär purjolöken i tjocka bitar.
Krossa
vitlöksklyftorna och repa timjan.
Vänd runt allt i olja och salt och
lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Stek i ugnen 15–20 minuter.
Blanda yoghurt och honung, smaka av med salt och servera till.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar